ساختار فرش دستبافت همیشه جزو مسائلی است که دانستن و برنامه ریزی دقیق آن موجب می شود تا مراحل بافت و تولید فرش دقیق تر و مستحکم تر شود. این موضوع که هریک از مراحل بافته شدن فرش و نحوه انجام دادن آن را بدانید احتیاج به تجربه کاری بالایی دارد. در ادامه در این مقاله در نظر داریم مراحل و انواع ساختار فرش دستبافت را به طور خلاصه توضیح داده و به صورت کلی شما را با آن ها آشنا کنیم، با ما همراه باشید.
هنگامی که از ساختار فرش صحبت می شود، فرقی ندارد فرش مورد نظر دستبافت باشد یا ماشینی. اولین مسئله در این مورد تار و پود آن ها است. تار به نخ هایی گفته می شود که از بالا تا پایین دار قالیبافی بسته می شود. پود نیز همان نخ هایی هستند که از طرف چپ دار به طرف راست آن کشیده می شوند و به صورت یکی در میان از زیر و روی تارها عبور داده شده و با تار در هم تنیده می شوند.
گره ها دور تار و میان پودهای ساختاری پیچیده و سپس به وسیله چاقو یا قلاب بریده می شوند. در اصلی به صورت ساده می توان گفت تارها در ساختار فرش نقش طولی و پود نقش عرضی را دارد. گره ها نیز به عنوان بعد سوم فرش محسوب می شود و ارتفاع ساختار فرش دستبافت را مشخص کرده و از سطح فرش بیرون می زنند.
برای تولید فرش دستبافت از بافت و ابزارهای مختلفی استفاده می کنند. انواع بافت فرش بر اساس سلیقه بافنده و رایج بودن بافت های مختلف در آن منطقه انتخاب می شود…
دستگاه یا دار قالیبافی که در بافتن فرش از آن استفاده می شود نقش ایجاد چهارچوب در ساختار فرش دستبافت را دارد. این چهارچوب ها که ممکن است از جنس چوب یا فلز باشند معمولا در شکل مستطیلی ساخته می شود و از لحاظ شکل ظاهری و نوع بافت نیز به دو مدل افقی و عمودی دسته بندی می شوند.
رج اصطلاح قالیبافی است که به تراکم گره های ردیف طولی فرش گفته می شود که تعداد این ردیف ممکن است در شهرها و مناطق مختلف متفاوت باشد. رج یا همان تراکم در ساختار فرش دستبافت نقش مهمی را دارد و در اصل مشخص کننده کیفیت و مرغوب بودن فرش است و هرچه قدر تعداد آن زیاد باشد نشان دهنده این است که کیفیت فرش مورد نظر بالاتر است.
شیرازه فرش به زبان ساده همان حاشیه های طولی فرش است. اگر به کنارهای فرش خود نگاه کنید متوجه شیرازه های فرش خواهید شد. شیرازه ها جزو ساختارهای مهم فرش دستبافت هستند. در اصل دوختی که به کناره فرش ها وصل شده و با کمک نخ ضخیم و یک سوزن خاص در حاشیه طولی فرش دوخته می شود
فرآیند تولید فرش دستبافت از اهمیت بالایی برخوردار است که احتیاج به مهارت و تجربه بالایی دارد. در اصل یک فرشباف ماهر باید تمامی مراحل را به طور درست و با تمرکز کامل طی کند. از مهم ترین فرآیندهای تولید فرش دستبافت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
فرآیند تولید فرش دستبافت دارای ساختارهای ثابت و معینی است که رعایت هرکدام از آن ها در روند تولید فرش تاثیر می گذارد و هرچه قدر این فرآیند و ساختارهای تولید فرش دستبافت بهتر رعایت شود کار نهایی و فرش تولید شده نیز باکیفیت تر و مرغوب تر خواهد شد.
کارخانه قالیشویی بانو کرج با تیمی متخصص، متعهد و آموزش دیده، بهترین و بزرگترین قالیشویی، مبل شویی و خدمات ترمیم فرش در کرج.
آقای فرش، بهعنوان برندی شناخته شده و پرطرفدار، در میان فروشندگان و تولیدکنندگان فرش ایرانی مطرح است...
هنگامی که در درز های مبلمان شما خرده غذا و آلودگی جمع می شود، باید ابتدا با جارو برقی آن ها را خوب ت...