قدمت فرش ابریشمی به دوره صفویه برمیگردد. این نوع فرش ها به دلیل بافت ریز و کیفیت درخشان و صیقلی کرک و همچنین تازگی و ثبات رنگشان، زیبا و مجلل هستند. ابریشم همانگونه که در زمان های قدیم مشهور بوده است، به طرزی جادویی و باورنکردنی نازک و در عین حال قوی و مقاوم است.
امروزه نیز هر محصولی که در آن ابریشم به کار رفته باشد، جزو کالاهای لوکس و زینتی به حساب می آید، که شرایط نگهداری و نظافتی خاص خود را میطلبد. فرش ابریشم نیز مانند انواع فرش های دیگر و همچنین به عنوان یکی از لوازم اصلی منزل، نیاز به مراقبت و نظافت مداوم دارد. ساختار فرش ابریشم به گونه ای است که شستوشوی آن باید توسط کارشناس فرش و تکنسین های مجرب انجام شود.
نوع دستباف فرش ابریشم از گرانترین و باکیفیت ترین انواع قالی در بازار امروز فرش هستند. در رده های بعدی فرش های ابریشمی دستباف و ماشینی قرار دارند که هر کدام به شیوه خاص خود تولید و نگهداری میشوند. فرش های ابریشمی فاقد هرگونه پرز و بسیار براق و خوش جلوه هستند. بدون پرز بودن فرش های ابریشمی برای افرادی که دچار مشکلات ریوی هستند و نسبت به پرز فرش حساسیت دارند، بسیار مناسب است. در مقابل شستوشوی فرش ابریشمی کار ساده ای نیست و بدون حضور کارشناس و افراد مجرب موفق به انجام این کار نخواهیم شد.
انواع روشها قالیشویی، با توجه به نوع فرش ابریشم به سه دسته کلی تقسیم میشود:
این روش، به همان طریق شستوشوی دستی ماشین در منازل شباهت دارد که عبارت است از آویزان کردن فرش و زدن روی آن برای غبارروبی، پهن کردن فرش روی زمین و خیس کردن آن، پاشیدن مواد شوینده روی فرش ، شستن آن با فرچه و در ادامه پهن کردن آن روی دیوار تا مرحله خشک شدن.
هنوز هم بعضی از شرکتها مانند قالیشویی بانو بنا به تشخیص متخصصین خود برای شستن برخی از فرش های دستبافت قدیمی از این روش استفاده میکند؛ با این تفاوت که در مرحله نهایی خشک کردن از دیگ خشککن استفاده میکند. به این ترتیب که فرش خیس را در درون دیگی بزرگ میاندازند و با چرخاندن سریع دیگ و حرارت دادن به آن ، فرش را خشک میکنند.
در این روش همانطور که در اسم آن هم مشخص است میتوان گفت ترکیبی است از دخالت انسان و ماشین. به عبارت دیگر نیروهای انسانی در شرکتها به کمک ابزار برقی چون فرچه و شلاق¬زن جهت آبگیری فرش، به شستوشوی فرش میپردازند و یک نیروی انسانی در کنار وسایلی که به کمک برق کار میکنند، دخیل است.
همانطور که از اسم آن پیداست، تمامی مراحل شستشوی فرش ابریشم در این روش توسط ماشین انجام میشود و نیروی انسانی، فقط در قسمت جابهجایی فعالیت میکند. در روش اتوماتیک که به دو روش صفحهای و دیسکی انجام میشود، فرش روی یک تسمه بزرگ قرار میگیرد و شروع به حرکت میکند.
بدین ترتیب تمام مراحل شستوشوی فرش ابریشم مانند فرچه زنی و شلاقزنی به صورت اتوماتیک انجام می¬شود. سپس فرش به صورت لوله در آمده و در دستگاه آبگیری قرار میگیرد تا آب از تمامی منافذ آن خارج شود. و در نهایت فرش ابریشم توسط دستگاه خشککن، خشک میشود و توسط کارگر در هوای آزاد قرار میگیرد.
همکاران ما در قالیشویی بانو همه روزه آماده هستند تا خدمات مورد نظر شمارا به نحو احسن ، با کیفیتی که شما مشتریان عزیز لیاقتش را دارید عرضه نمایند.
۰۲۶۳۴۱۱۸
info@banoocc.com
بلوار دانش آموز، بلوار یادگار امام، بین خیام و رودکی قالیشویی بانو کرج
الیاف ابریشم را میتوان بهجرات معجزه زیبای خلقت، چه از نظر استحکام بالا و چه به لحاظ ظرافت و داشتن رنگهای درخشان نامید. ابریشم پردوام و ماندگار است بدون آنکه مضرات الیاف مصنوعی را داشته باشد.
اما مانند هر مورد دیگری، این ماده هم دارای نکات و مواردی است که در هنگام استفاده و در زمان شستشوی آن باید مد نظر قرار گیرد. در ادامه مطلب، مهمترین این موارد را بیان میکنیم.
در انتها یادآور میشویم فرش ابریشم چه به لحاظ قیمت و چه از نظر هنری بسیار ارزشمند است. به همین دلیل برای شستشو و نگهداری صحیح از آن باید با نکات اصولی آشنا بود و آنها را به کار بست.
توصیه میکنیم ضمن رعایت این نکات، فرش خود را جهت شستشو یا ترمیم و دیگر موارد مشابه، صرفا به قالیشوییهای مجاز واگذار نمایید.
در جنین مراکزی، افراد متخصص و آشنا به مشخصات اینگونه فرشها با استفاده از فنون حرفهای کار و مواد مجاز اقدام به شستشوی فرش کرده و آن را پس از اتمام کار به بهترین وجه به شما باز خواهند گرداند.
همکاران مار در قالیشویی بانو همه روزه آماده هستند تا خدمات مورد نظر شمارا به نحو احسن ، با کیفیتی که شما مشتریان عزیز لیاقتش را دارید عرضه نمایند. کافیست یک بار امتحان کنید تا مشتری دائمی ما باشید.