الیاف جمع کلمه لیف است. در حالت کلی الیاف طبیعی از رشته های نازک با طول خاصی تشکیل می شوند که قابلیت انحنا و دوام کافی برای ریسندگی را دارند. از الیاف طبیعی برای تهیه انواع پارچه ها و نخ ها استفاده می کنند. در این نوشتار در نظر داریم شما را با الیاف طبیعی و همه چیز درباره آن ها آشنا کنیم، با ما همراه باشید.
الیاف از لحاظ نوع ساخت به دو گروه طبیعی و مصنوعی تقسیم بندی می شوند و با در نظر گرفتن کاربردی که در صنعت های مختلف دارد با اسم مخصوصی شناخته می شوند.
الیاف طبیعی الیافی هستند که از طریق طبیعت به دست می آیند و احتیاجی به عوض کردن کردن شکل یا ماهیت آن ها ندارید. ریشه ساخت الیاف طبیعی همان طور که مشخص است از طبیعت است و در آن ها از هیچ نوع ماده شیمیایی و مصنوعی استفاده نمی شود.
همان طور که مشخص است الیاف گیاهی از گیاهان تولید می شوند. این ماده ها معمولا از جنس سلولز ساخته می شوند و بهترین ویژگی آن ها این است که خاصیت و شکل ظاهری خود را به خوبی حفظ می کنند. به همین دلیل بدون احتیاج به تغییری به الیاف مورد نظر تبدیل می شوند.
الیاف پنبه ای هادی حرارت هستند و می توانند به راحتی حرارت و گرمای بدن را به بیرون انتقال دهند. به همین دلیل احساس خنکی دارند. همچنین به راحتی تمیز شده و می توان لکه های آن ها را از بین برد.
برای شناسایی الیاف مختلف، چندین روش وجود دارد. از آنجاییکه الیاف در شرایط متفاوت، رفتارهای گوناگونی از خود نشان میدهد با استفاده از این روشها میتوانید الیاف ابریشمی، پشمی و پنبهای را از یکدیگر تشخیص دهید…
کتان از لحاظ خصوصیت شباهت زیادی به پنبه دارد اما در ایران کشت نمی شود. الیاف کتانی دارای سطح صاف و براقی هستند و بهتر از پنبه تمیز می شوند.
منشا این الیاف از پوشش بدن حیوانات است. برای ساخت این الیاف از موی بدن شتر، اسب، خرگوش، بز و ابریشم استفاده می کنند.
الیاف پشمی بر اساس این که از چه نواع حیوانی ساخته شده اند دارای اسامی مختلفی هستند که از جمله آن ها می توان به گوسفند مرینوس، پشم لاما و غیره اشاره کرد.
این پارچه ها بسیار سبک و درخشنده هستند و از کشش بالایی نیز برخوردار هستند. همچنین در مقابل چروک پذیری و پارگی بسیار مقاوم هستند.
الیاف موهر از موی بز ساخته می شوند. این الیاف از لطافت و درخشندگی بالایی برخوردار هستند. همچنین در برابر چروک شدن و گرما مقاومت بالایی دارند. الیاف موهر جزو الیاف گران قیمت محسوب می شوند.
الیاف کشمیر نیز از پشم بز ساخته می شوند و در رنگ های سیاه، خاکستری و سفید موجود هستند. این الیاف نیز گران قیمت بوده و بافت ظریف و سبکی دارند.
الیاف معدنی با الیافی که در صنایع نساجی مورد استفاده قرار می گیرند فرق دارند. در ادامه دو نوع از الیاف معدنی را معرفی می کنیم:
از این الیاف برای ساخت فایبرگلاس و کامپوزیت ها استفاده می کنند. همچنین کاربرد بالایی در بالا بردن دوام کامپوزیت دارند.
این مدل الیاف در برابر حرارت بسیار مقاوم هستند به همین دلیل از آن ها برای ساخت لباس های ضد حریق برای آتش نشانی استفاده می کنند.
الیاف های مختلفی در صنایع وجود دارند که ممکن است هرکدام از آن ها ممکن است دارای منشا طبیعی یا مصنوعی باشند. در این نوشتار نیز شما را با الیاف طبیعی و انواع آن آشنا کردیم.
کارخانه قالیشویی بانو کرج با تیمی متخصص، متعهد و آموزش دیده، بهترین و بزرگترین قالیشویی، مبل شویی و خدمات ترمیم فرش در کرج.
آقای فرش، بهعنوان برندی شناخته شده و پرطرفدار، در میان فروشندگان و تولیدکنندگان فرش ایرانی مطرح است...
هنگامی که در درز های مبلمان شما خرده غذا و آلودگی جمع می شود، باید ابتدا با جارو برقی آن ها را خوب ت...