اگر شما هم بهتازگی فرش نو خریدهاید و موقع راه رفتن یا نشستن بر روی آن از احساس نرمی که دارد خوشتان میآید باید بگوییم که احتمالاً در آینده ممکن است با مشکل پرز دادن فرش دستباف یا ماشینی مواجه شوید. برای اینکه با عوامل مؤثر در پرزدهی فرش آشنا شوید توصیه میکنیم که مطالعه این مقاله را از دست ندهید چراکه در ادامه در نظر داریم درباره علتهای پرز دادن انواع فرشهای ماشینی و دستبافت صحبت کنیم.
پرز چیست؟
فرشهای نو و تازه معمولاً با مشکل پرز دادن روبرو میشوند. پرزهای فرش درواقع الیافهایی به نازکی مو هستند که با نشستن بر روی فرش ممکن است به لباس و پاهای شما بچسبد. همچنین لازم به ذکر است که راه قطعی و سریعی برای از بین بردن پرز فرش وجود ندارد اما میتوانید با روشهای خاصی از میزان پرزها در فرش خود بکاهید؛ اما قبل از این مسئله بهتر است بدانید چه عواملی باعث ایجاد این پرزها در فرشهای نو میشوند.
فرش ابریشم، یکی از بخشهای اصیل و جداییناپذیر فرهنگ بااصالت ایرانی است که به دلیل کیفیت بالا، جلوه و نمای شگفتانگیزی دارد. فرشهای ابریشمی انواع مختلفی دارند که…..
عوامل مؤثر در پرزدهی فرش دستباف و ماشینی
عوامل خاصی برای پرزدهی فرشهای دستبافت و ماشینی وجود دارد که در ادامه به عوامل این مسئله اشاره خواهیم کرد.
علت پرزدهی فرش دستباف
فرشهای دستبافت نیز میتوانند دچار پرزدهی شوند اما طبیعتاً مقدار آنها به نسبت فرشهای ماشینی کمتر است. پرزها و کرکهای موجود بر روی فرشهای دستباف در اکثر مواقع به علت نو بودن فرش و الیاف آن است و بعد از پا خوردن و جارو کردن چندباره بهخودیخود از بین خواهند رفت. برای حذف پرزهای فرشهای دستباف میتوانید هرچند روز یکبار فرش را جارو کرده یا آن را با شامپو فرش تمیز کنید. همینطور میتوانید یک کیسه حمام را نمدار کرده و با دست کردن آن از طرف خواب قالی آن را کیسه بکشید.
عوامل مؤثر در پرزدهی فرش ماشینی
تنظیم نبودن دستگاههای ریسندگی
عوامل پرزدهی فرشهای ماشینی با فرشهای دستباف فرق دارد. فرشهای ماشینی به علتهای مختلف مثل تنظیم نبودن دستگاههای بافت فرش در سالن ریسندگی اتفاق بیفتد. هرچه قدر این دستگاهها دارای تنظیمات مناسب و خوبی باشند احتمال پرزدهی فرش ماشینی پایینتر میآید.
دمای نامناسب و آهار نخوردن
در بیشتر کارخانههای تولید فرش در مرحله ریسندگی از دمای نامناسبی برای دستگاههای ریسندگی استفاده میکند و همین مسئله باعث میشود آهار مناسبی بر روی فرشها ایجاد نشود.
کیفیت و جنس الیاف مورداستفاده
الیاف مورد استفاده در فرش های ماشینی ممکن است متفاوت باشد. برای مثال الیاف آکریلیک به دلیل ماندگاری و کیفیت جزو بهترین الیاف ها محسوب می شوند اما لازم به ذکر است که فرش ها با الیاف آکریلیک پرزدهی بیش تری را به نسبت فرش ها با الیاف پلی استر دارند. در حالت عادی پرز دادن زیاد فرش نشان دهنده کیفیت پایین و تقلبی بودن جنس و نوع فرش است.
پا خوردن زیاد
در فرشهای ماشینی الیافی وجود دارد که صرفه نظر از جنس در طی زمان و به خاطر عواملی مثل اصطکاک و سایش مانند پا خوردن بیشازحد باعث خراب شدن خواب فرش شده و پرزدهی آن را افزایش میدهند.
تراکم و تعداد شانه فرش
یکی از عوامل دیگر که بر روی زمان و شدت پرزدهی فرشهای ماشینی تأثیر میگذارد تراکم و تعداد شانههای فرش است. بهطوریکه هرچه قدر تعداد شانه و تراکم فرش بالاتر باشد پرزدهی آن فرش نیز کمتر خواهد بود.
سخن پایانی
امروزه پرزدهی فرشها مخصوصاً فرشهای ماشینی جزو معضلات اصلی فرشها شده است. اگرچه روشهای کاهش پرزهای فرش وجود دارد اما بهترین روش برای جلوگیری از اتفاق افتادن این مسئله انتخاب فرش باکیفیت و مناسب در همان وهله اول است. توجه کردن به جنس الیاف فرش، تراکم فرش و دیگر مسائل از مهمترین مسائلی هستند که از پرزدهی فرش در آینده جلوگیری میکنند.
فرشت پرز میده؟ شستشورو بسپار به بانو!
کارخانه قالیشویی بانو کرج با تیمی متخصص، متعهد و آموزش دیده، بهترین و بزرگترین قالیشویی، مبل شویی و خدمات ترمیم فرش در کرج.
بدون دیدگاه