از آنجایی که هر فرش در معرض خراب شدن و آسیب دیدن به مرور زمان می باشد، هنر رفوگری فرش بعد از هنر قالیبافی به وجود آمد. در حقیقت هنر رفوگری مکمل هنر فرشبافی است و تا زمانی که خانه های ما توسط فرش ها تزیین می شوند، این هنر وجود خواهد داشت. عوامل مختلفی دست به دست هم می دهند تا فرش به رفوگری نیاز پیدا کند. برخی از عوامل شامل موارد زیر است:

  • پوسیدگی فرش
  • بیدزدگی
  • رطوبت
  • آتش سوزی یا سوختگی
  • پارگی فرش
  • استفاده زیاد که باعث از بین رفتن تار و پود فرش می شود.

در اینجاست که هنر رفوگران ارزشمند می گردد. در واقع کار آن ها مانند کار پزشکی است که بیمار رو به مرگ را از مرگ نجات می دهد. مهارت در این رشته نیازمند به تعلیم گرفتن، تمرین و کسب تجربه است. قبل از شروع هر کاری رفوگر می بایست فرش را پهن کرده و آن را به دقت بررسی و میزان و نوع آسیب دیدگی را مشخص کند.

زمانی که صحبت از طول عمر یک فرش ماشینی می باشد، منظور مدت زمانی است که فرش قابل استفاده بوده و این در حالی است که اگر برخی نکات رعایت شود، می توان این طول عمر را افزایش داد. شرایطی هستند که این طول عمر را تحت تاثیر….

رفوگری و مرمت فرش های دستباف پاره شده

الیاف فرش ها در معرش پاخوردگی و آلودگی ناشی از گرد و خاک یا حتی تابش نور خورشید به مرور زمان پوسیده و کم کم پاره می گردند. فرش های دستباف که ارزش مادی بالایی دارند، برای حفظ زیبایی و عمر خود نیاز به رفوگری و مرمت در قالیشویی ها دارند. نکته مهمی که در رفوگریی فرش های دستباف یا ماشینی باید در نظر داشت، انتخاب رنگ مناسب می باشد. چنانچه در انتخاب رنگ دقت کافی اعمال نگردد، جای رفو شده به چشم خواهد آمد و از ارزش فرش کم خواهد شد. هماهنگی رنگ نخ های به کار رفته در رفوگری با رنگ های اصلی نخ فرش بسیار حائز اهمیت می باشد.

رفوگری فرش سوخته

عوامل مختلفی مانند سوختگی ناشی از سیگار، زغال، اتو یا گذاشتن قابلمه داغ بر روی فرش، سبب سوختگی فررش می گردند. هر یک از این ها را می توان تا حدودی در منزل برطرف نمود.

اگر سوختگی ناشی از سیگار باشد، ابتدا روی قسمت سوخته را سمباده بکشید و اصافه های آن را با جارو برقی پاک کنید. سپس به وسیله قیچی مخصوص ابرو قسمت های قابل جدا شدن را قیچی نمایید. چنانچه باز هم قسمت های سوختگی نمایان بود، یک محلول آب و آب اکسیژنه به نسبت یک به ده تهیه نموده و توسط یک پارچه، لکه سوختگی را از بین ببرید و در آخر نیز محل سوختگی را بشویید.

جهت رفت سوختگی ناشی از اتو، چنانچه سوختگی ضعیف و زرد رنگ باشد، می توانید یک پیاز را به دو نیم نمایید و روی قسمت سوختگی قرار دهید. سپس قسمت سوخته را شسته و خشک نمایید.

رفوگری فرش های بیدزده

جهت رفوی پشت فرش بیدزده، ابتدا قسمت های بید زده فرش را تمیز نموده و سپس فرش را از قسمت پشت پهن نموده و کاسه ای زیر قسمت بید خورده قرار می دهند و از خامه ای که متناسب با نقشه آن قسمت از فرش است، استفاده می نمایند. رفوگر می بایست این کار را گره به گره و رج به رج مطابق رنگ و نقش فرش انجام دهد تا کاملا قسمت بیدخورده پر شود.

قالیشویی بانو یکی از معتبرترین قالیشویی های کرج است که عملیات رفوگری را توسط کادر متخصص خود با کیفیتی و دقتی بالا انجام می دهد.

فرشت نیاز به تعمیر داره؟ رفوگریشو بسپار به بانو!

کارخانه قالیشویی بانو کرج با تیمی متخصص، متعهد و آموزش دیده، بهترین و بزرگترین قالیشویی، مبل شویی و خدمات ترمیم فرش در کرج.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *