رطوبت مجاز و تأثیر آن بر الیاف - قالیشویی بانو

رطوبت مجاز و تأثیر آن بر الیاف


رطوبت و دمای محیط در کارخانجات ریسندگی از اهمیت زیادی برخوردار هستند و کاهش و افزایش هر کدام از آنها موجب بروز تغییراتی در خواص و کارایی الیاف می‌شود. یکی از ویژگی‌های الیاف نساجی، جذب رطوبت است، بنابراین حفظ رطوبت مجاز برای الیاف، کل فرایند تولید را تسهیل کرده و روی کیفیت محصول نهایی اثر می‌گذارد. در ادامه به بررسی تأثیر رطوبت بر الیاف می‌پردازیم.

تأثیر رطوبت بر الیاف

تأثیر رطوبت بر الیاف به این صورت است که اگر هوا بیش‌از اندازه خشک باشد، الیاف خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهند و قطر آنها نازک و در نتیجه شکننده می‌شوند. علاوه‌براین با افزایش اصطکاک، لغزش الیاف روی دستگاه محدود شده و دستگاه آسیب می‌بیند.


در صورتی‌که رطوبت زیاد باشد، نمره نخ افزایش پیدا کرده و پرزدهی آن کم می‌شود. حفظ رطوبت نسبی در محیط کارخانه علاوه‌بر تأثیر روی کیفیت الیاف موجب کاهش گردوغبار و آلودگی محیط شده و از بروز آسیب به کارکنان جلوگیری می‌کند.

اطلاعات کامل و جامع در مورد علت استفاده از دندانه در رنگرزی - قالیشویی بانو

رنگرزی الیاف مورد استفاده برای فرش دستبافت نیاز به مهارت و دانش کافی دارد….

از جمله مزایا حفظ رطوبت مجاز برای الیاف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  افزایش استحکام الیاف

حفظ رطوبت مناسب موجب افزایش استحکام و مقاومت الیاف می‌شود و خاصیت کشسانی آنها را بالا می‌برد. بنابراین اگر در کارخانه میزان رطوبت مجاز رعایت شود، الیاف باکیفیت‌تر خواهند بود.

  •  از بین بردن الکتریسیته ساکن

الکتریسیته ساکن می‌تواند گردوغبار محیط را جذب کرده و به دستگاه‌ها آسیب برساند. با مرطوب نگه داشتن محیط می‌توانید الکتریسیته ساکن را از بین ببرید.

  • افزایش کیفیت الیاف

الیافی که در محیط مرطوب تولید می‌شوند از استحکام و کشسانی خوبی برخوردارند و نسبت به سایر الیاف پرزدهی کمتر و طول بیشتری دارند. علاوه‌براین خفظ رطوبت مجاز در کارخانه موجب افزایش قطر نخ و انعطاف‌پذیری آن می‌شود. در برخی از موارد رطوبت موجب افزایش تاب نخ نیز می‌شود. همچنین رطوبت از پیچ خوردن الیاف در فرایند تولید جلوگیری می‌کند.

رطوبت مجاز و تأثیر آن بر الیاف - قالیشویی بانو

رطوبت مجاز برای الیاف

میزان رطوبت مجاز برای الیاف طبیعی و مصنوعی متفاوت است. معمولا الیاف مصنوعی نسبت به الیاف طبیعی به رطوبت کمتری نیاز دارند. رطوبت مورد نیاز برای الیاف پنبه ۷۰ تا ۸۰ درصد است. با این میزان رطوبت طول تارها افزایش یافته و الیاف دچار پیچ‌خوردگی نمی‌شوند.


میزان رطوبت مجاز برای الیاف پشمی ۶۵ درصد و برای الیاف مصنوعی ۵۰ درصد است. با حفظ این میزان رطوبت، از بروز الکتریسیته ساکن جلوگیری می‌شود. الیاف ابریشم به رطوبتی معادل ۶۵ تا ۷۰ درصد نیاز دارند. با حفظ رطوبت مجاز، کیفیت محصولات بالا می‌رود.

نتیجه‌گیری

حفظ رطوبت در محیط کارخانه تولید الیاف اهمیت زیادی دارد و موجب افزایش یا کاهش کیفیت محصولات می‌شود. الیافی که در محیط مرطوب تولید می‌شوند از کشسانی بالایی برخوردارند و نسبت به سایر الیاف پرزدهی کمتری دارند. علاوه‌براین این الیاف استحکام و مقاومت خوبی دارند و قطر و طول آنها نیز در مقایسه با الیاف تولیدشده در محیط خشک، بیشتر است. میزان رطوبت مجاز برای الیاف مختلف متفاوت است.قالیشویی بانو کرج با سال‌ها تجربه در زمینه شستشو انواع فرش‌های ماشینی، دست‌باف و ابریشمی آماده ارائه خدمات به مشتریان عزیز است.

 

 

سفارش فرش با شما، بقیه‌اش با ما

کارخانه قالیشویی بانو کرج با تیمی متخصص، متعهد و آموزش دیده، بهترین و بزرگترین قالیشویی، مبل شویی و خدمات ترمیم فرش در کرج.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *