اگر فرش نباشد، هیچ خانه‌ای شکل و فرم نمی‌گیرد. و اگر این فرش دستباف باشد، جلوه و نمای بیشتری هم دارد. بنابراین حفاظت از فرش دستباف و جلوگیری از خراب شدنش، در نگهداری از زیبایی خانه تاثیر زیادی دارد. برای خانم‌های خانه اصول جارو کردن فرش دستباف اهمیت زیادی دارد. اما اگر تا امروز فرش دستباف نداشته‌اید، یا می‌خواهید از جهیزیه‌تان مراقبت کنید، خواندن این یادداشت توصیه می‌شود. هیچ کاری نمی‌تواند آسیب جدی به فرش بزند، مگر این که از مقدار مورد نیاز کمتر یا بیشتر باشد. اما پیدا کردن همین مقدار مورد نیاز برای هر مراقبتی، شرایط خودش را دارد و اصول جارو کردن فرش دستباف یکی از آنهاست.

از چه جارویی استفاده کنیم

قدیمی‌ها از جاروهای دستی و برس برای تمیز کردن فرش دستباف استفاده می‌کردند. در حقیقت یکی از اصول جارو کردن فرش دستباف این است که با جاروبرقی را با برس روی آن بکشیم تا تمام خرده ریزها را از رویش جمع کند. این که هر روز جارو بکشیم یا هر چند روز یک بار یا هفته‌ای یک بار. این دیگر به میزان گرد و خاک خانه مرتبط است. اگر محله یا محل زندگی شما طوری است که گرد و خاک زیادی روی فرش می‌نشیند، دو تا گزینه وجود دارد. یا جلوی نشستن بیش از حد گرد و خاک گرفته شود، یا این که اجازه داده نشود که مدت زمان زیادی گرد و خاک روی آن باقی بماند. این مسئله باریک‌تر از مو، یکی از اصول جارو کردن فرش دستباف است.

همچنین بخوانید ...

با جای مبلمان روی فرش چه باید کرد؟

فرش‌ها علاوه بر این که همگام قدم برداشتن روی زمین احساس راحتی را برای ما ایجاد می‌کنند، زینت بخش خانه هم هستند. ما ایرانی‌ها به فرش‌ها علاقه داریم و کمتر منزل ایرانی ….

گرد و خاک چه بلایی سر فرش می‌آورد؟

با افزایش گرد و خاک روی فرش و جارو نشدن آن، به مرور کنه‌ها و باکتری‌ها درون فیبر فرش رشد می‌کنند. دیگر آن زمان جارو کردن فایده‌ای ندارد و حتی بیشتر هم ضرر می‌زند. چون دیگر آن موقع بافت‌های پوسیده و خراب شده از درون فرش بیرون کشیده می‌شوند و  به آن آسیب می‌زنند. این موضوع وقتی به چشم می‌آید که دیگر دیر شده و کیسه جارو برقی پر از الیاف پوسیده از فرش شده است. فرش دستباف در نزدیکی محل گرد و خاک قرار نگیرد تا با جارو کردن مداوم، به فرش آسیب نرسد.

نظافت مرتب فرش‌ها آن قدر به آن آسیب نمی‌زنند. مسئله اصلی این است که فرش نباید به حال خودش رها بشود و هر زمان که خودمان خواستیم جارو بکشیم. از اصول جارو کردن فرش دستباف همین است که مراقبت کافی از آن صورت بگیرد.

 

اصول جارو کردن فرش دستباف در جهت خواب پرزها

پیدا کردن جهت خواب پرزها کار سختی نیست. کافی است که یک بار روی فرش دست بکشید تا جهت آن پیدا بشود. هر جهتی که باعث بشود پرزهای فرش بلند بشوند، جهت نادرست است. ابتدا در چهار جهت دست بکشید. دو تا از مسیرها که کمتر باعث بلند شدن پرزها شده‌اند، احتمالاً خواب فرش در بین آن‌ها قرار دارد.

 

جارو زدن زیاد فرشتو خراب کرده؟ بسپار به بانو

کارخانه قالیشویی بانو کرج با پیشرفته ترین کارخانه قالیشویی در کرج و استان البرز آماده ارائه کلیه خدمات شستشو و ترمیم انواع فرش با بالاترین و بهترین کیفیت در سراسر کرج.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *